Butoi de lemn pentru vin, special pentru orice ocazie

Un butoi de lemn pentru vin este un recipient tradițional folosit pentru maturarea și depozitarea vinului. Aceste butoaie sunt realizate din lemn de stejar, care este rezistent la umezeală și poate oferi o aromă și o textură subtile vinului.

Butoaiele de lemn pentru vin sunt de obicei construite din mai multe bușteni de stejar care sunt tăiați și modelați pentru a forma corpul butoiului. Aceste bușteni sunt apoi asamblate și atașate între ele cu ajutorul unor inele metalice, care ajută la menținerea formei butoiului și la sigilarea acestuia.

Un butoi de lemn pentru vin poate fi folosit pentru maturarea vinului timp de câțiva ani, în funcție de preferințele producătorului și ale consumatorului. Pe măsură ce vinul se maturizează, acesta poate absorbi arome și gusturi subtile din lemnul butoiului, ceea ce poate adăuga un plus de complexitate și de profunzime vinului.

Este important să se acorde atenție igienei butoiului de lemn pentru vin, deoarece acesta poate fi susceptibil la contaminare bacteriană și la dezvoltarea mucegaiului. Butoaiele de lemn pentru vin trebuie curățate și igienizate în mod regulat pentru a preveni aceste probleme.

Butoaie225 Litri300 Litri500 Litri
Inaltime950MM1000MM1000MM
DIAMETER Lungime690MM690MM940MM
DIAMETER latime550MM670MM780MM
Grosime24-27MM24-27MM26-28MM
Greutate45 KG60 KG90 KG

Butoaiele de stejar românești sunt asemănătoare cu cele franceze, dar mai puțin costisitoare.

Un studiu recent realizat în Franța asupra potențialului oenologic al stejarului european a afirmat că România face parte din grupul foarte restrâns de țări care pot furniza lemn de cea mai bună calitate pentru producția de butoaie.